Category Archives: Admitere

Student la Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului

Cartea de vizită a civilizaţiei moderne se poate vedea din spaţiu. Luminile oraşelor strălucesc în bezna cosmică demonstrând puterea omului de a stăpâni lumina, energia şi destinul vieţuitoarelor pe pâmânt. Am transformat pământul cu o viteză ameţitoare şi credem că totul ni se cuvine. Am uitat că pământul este casa tuturor fiinţelor şi că în calitate de stăpâni atotputernici avem o responsabilitate uriaşă. Profitul este ţinta supremă a corporaţiilor pentru care nu există nici o piedică.

Noi încercăm să schimbăm acest lucru. Educăm tineri să devină ingineri specialişti cu respect pentru natură, cu respect pentru toţi locuitorii planetei, fie că ciripesc sau că au blană sau nu. Suntem copiii pământului, iar alegerea stă în puterea noastră. Vino alături de studenţii noştri şi spune DA. Vreau ca şi eu să contez pentru o lume mai bună. O lume în care ingineria îşi dă mâna cu natura. Aceasta este Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului.

Înscrie-te pe newsletter-ul nostru şi fii alături de noi pentru a afla ultimele noutăţi din universul materialelor. Împreună vom reuşi să construim o lume mai bună.

Admitere 2014

De-aici începe totul.
Ştiinţa Materialelor. O inginerie pentru viitor.
Admitere 2014
Admitere 2014

Sesiunea de admitere de vară s-a încheiat şi cele mai multe locuri s-au ocupat, în special la buget. Pe Comisia de Electronică, Instalaţii, Inginerie Electrică şi Mecanic, din totalul de 2438 locuri la buget, s-au ocupat 1679, iar din cele 742 locuri cu plată s-au ocupat 1484. Aici mai multe detalii…

La facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului au rămas următoarele locuri libere pentru sesiunea de toamnă:

  • la specializarea Ingineria Materialelor:  52 de locuri la buget şi 9 locuri la taxă.
  • la specializarea Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie: 21 locuri la buget
  • la specializarea Ingineria Procesării Materialelor (Zalău): 5 locuri la buget şi 4 locuri la taxă

Aici puteti afla mai multe…

Sistemul de admitere se bazează pe glisarea candidaţilor înscrişi în funcţie de media obţinută şi de opţiunile trecute în fişa de înscriere. Este un sistem care datorită înscrierilor candidaţilor la mai multe facultăţi ce aparţin unor comisii diferite sau chiar din afara Universităţii Tehnice, se ajung la rezultatele finale în mai multe etape.

În etapa iniţială unii candidaţi cu medii mai mici, se pot afla în situaţia în care deşi au optat cu prima opţiune  de exemplu la facultatea noastră, să nu se regăsească pe lista candidaţilor admişi, ci pe cea de aşteptare. Se crează  sentimentul general că au fost respinşi, astfel că de multe ori candidaţii respectivi îşi retrag dosarele de la concurs nemai aşteptând glisările următoare.

Locurile care aparent sunt ocupate, devin libere din nou după ce candidaţii admişi la mai multe facultăţi unde şi-au depus dosarele, se decid pe care să o urmeze confirmând un singur loc, eliberând astfel un alt loc aparent ocupat de acelaşi candidat şi care devine disponibil pentru glisări. Pentru cei care şi-au retras însă dosarul, nu mai sunt eligibili pentru locurile respective.

Dacă aveţi totuşi alte întrebări sau nelămuriri legat de admitere şi sistemul de glisare, puteţi să consultaţi rubrica FAQ aici.

Pentru candidaţii care se hotăresc să concureze pentru locurile rămase libere pentru sesiunea de admitere din toamnă ce va avea loc între 8-11 septembrie 2014, vă aşteptăm pe G. Baritiu nr. 26-28 Cluj sau la extensiile universitare între 8-10 septembrie între orele 9.00-15.00.

Vă dorim succes!