Fotbal – Liga Profesorilor

ZIUA PORŢILOR DESCHISE a Facultăţii de Ingineria Materialelor şi a Mediului s-a încheiat cu finala campionatului de fotbal dintre profesori şi studenţi. Echipa profesorilor a etalat următoarea formaţie pentru marea înfruntare de pe teren:

1. Chicinaş Ionel – El capitán
2. Brânduşan Liviu – El poetico
3. Mureşan Radu – El centrocampista
4. Bodea Marius – El adelante
5. Prică Călin – El cigarrillo
6. Neamţu Bogdan – El magnetico
7. Florin Popa – El rápido
8. Traian Marinca – El greco
9. Batin Gabriel – El defansator
10. Chicinaş Horea – El flexibilo
11. Thalmaier Gyorgy – El invincibilo
12. Ritzi Emil – El stranieri

FotbalZPD2015

Studenţii de la Ştiinţa Materialelor şi-au unit forţele pentru marele derby. În meciurile de calificare disputate la baza sportivă U Cluj, profesorii au suferit câteva accidentări care au determinat reaşezarea echipei pe teren. El flexibilo a fost prins pe picior greşit de către necruţătorul Jucan Darius, care într-o ciocnire prin alunecare l-a trimis direct pe banca de rezerve, pe singurul atacant al profesorilor. În drum spre banca de rezerve am aflat de la acesta care urmau să fie cuvintele pe care avea să le audă de la aleasa inimii lui: “Ti-am zis eu!…”

Se pare că acest avertisment cu care a plecat de-acasă, ascunde şi alte consecinţe din partea prea frumoasei, pe care tânărul atacant nu a mai vrut să ni le mai împărtăşească. Îi dorim însănătoşire grabnică şi sperăm că sancţiunile ce se întrezăreau din partea domniţei s-au încheiat în acest moment. La momentul cupei, El flexibilo a venit alături de echipă şi a imortalizat cele mai fierbinţi faze de pe teren.

El capitán a coordonat echipa, ajutat de El poetico care şi-a lăsat echipamentul sportiv acasă. Pasele greşite nu au lipsit, însă acestea făceau parte din planul tactic de derutare a adversarului. El centrocampista a pus în execuţie câteva faze care au pus la încercare portarul studenţilor, obosit deja după alergatul de mingi care nu aveau cum să atingă spaţiul porţii, însă care au dat emoţie celor din galerie. El greco se pare că a suferit o întindere musculară, ceea ce a subţiat apărarea echipei conduse de El capitán, însă El defensator s- a străduit să închidă culoarele de atac a nemiloşilor studenţi. Ceea ce noi ştiam deja, dar studenţii au aflat mai târziu, este că El invincibilo nu şi-a căpătat renumele pe degeaba…

El cigarrillo ar fi aprins o ţigară între faze, însă acestea se derulau cu repeziciune, fapt pentru care a avut grijă cu măiestrie să reducă din elanul atacanţilor studenţilor prin manevre subtile care i-au scăpat arbitrului de centru El stranieri de la Departamentul de Mediu şi a Dezvoltării Durabile şi care nu poate fi bănuit de favorizarea vreunei echipe.

El adelante a trimis balonul spre poarta adversă de câteva ori, însă în minutul 31 printr-un şut plasat a reuşit să introducă balonul în poarta adversă printre picioarele portarului. Câteva minute mai târziu, o combinaţie reuşită a lui El adelante s-a încheiat cu o pasă către El cigarrillo, care cu poarta goală de la nici 3 m a reuşit imposibilul: să obţină un out de poartă. Au fost ovaţii îndelungate, iar El capitán a regretat că nu a reuşit el însuşi această performanţă.
În ultimele minute ale jocului, studenţii au făcut pressing la poarta apărată de El invincibilo, însă departajările s-au făcut prin lovituri de pedeapsă de la 11 m. Aici s-au putut admira execuţii de mare rafinament, cele mai multe pe lângă poartă.

Tradiţia a fot respectată şi de această dată, echipele reunindu-se la un pahar de bere la cea mai mare masă rotundă, fiind rechiziţionate toate scaunele disponibile din unitatea respectivă. S-a emis bon fiscal şi nu a mai fost nimeni accidentat, iar la plecare după dezbateri a rămas stingher un bileţel pe masă pe care scria : ” Ardealul nu-i a voastră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *