Cel mai performant microscop electronic din lume

Compania japoneză Hitachi LTd. Leader mondial în producţia de electronice a finalizat în anul 2015 construcţia celui mai performant microscop electronic din lume. Cu o rezoluţie maximă de 43 pm, cercetătorii pot vizualiza în prezent detalii mai mici decât mărimea medie a unui atom. Având capacitatea de a măsura câmpuri electromagnetice la scară atomică, această performanţă va contribui la dezvoltarea cercetării fundamentale şi aplicate, la creearea de materiale noi funcţionale din domenii de vârf, precum magneţi ultra performanţi, acumulatori sau materiale supraconductoare. Aceste tipuri de materiale noi vor revoluţiona modul cum se generează, transportă şi stochează energie pentru următoarele generaţii de autoturisme sau gadget-uri electronice, sau casele viitorului.

Inginerii de ştiinţa materialelor vor deschide drumul către aceste noi aplicaţii, creând noi materiale cu performanţe uluitoare, construind astfel un viitor mai bun, o lume sustenabilă în care energia joacă un rol esenţial. Toate aceste lucruri, pornesc din laboratoarele de fizică, de ştiinţa şi ingineria materialelor, de chimie, transformând lumea din jurul nostru.

Urmăreşte materialul video de mai jos, pentru a parcurge rapid evoluţia acestor microscoape electronice şi de a avea o idee asupra performanţelor şi condiţiilor extraordinare care trebuiesc asigurate, pentru a pătrunde în fascinanta lume atomică.

Material realizat de dr.ing.IWE Bodea Marius

One thought on “Cel mai performant microscop electronic din lume”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *